Сертификатът Коректна Фирма съществува на европейския пазар от 2013 година. Проектът е иницииран от полската фирма CBOK Ltd след предварително наблюдение, че всеобхватният Интернет и бързо развиващите технологии се намесват и ясно изменят съществуващите бизнес модели, както и държанието и реакциите на потребителите. Най-новата техника предоставя достъпността на клиентите към широк спектър от информация буквално за всеки един продукт, услуга, предприятие или институция. Информираните потребители търсят новини за фирми, чиито услуги ползват. Често искат да знаят дали дадена организация е достоверна. За тази цел, притежателите на мобилни устройства прекарват голяма част от времето си в Интернет - четейки информации за интересуващи ги институции. В резултат на тази информация полската организация излезе с инициативата да улесни както на клиентите, така и на предприемачите общия диалог. След провеждането на определени експертизи, бе сътворена иноваторска, авторска методика на изследване, която позволява на базата на създаден алгоритъм да се определи т. нар. Коефициент на Мнения. "Изследователски център на клиентските мнения" ЕООД за своя сметка провежда изследване на дадено предприятие в България, използвайки специализираната програма, която е сътворена от полското дружество, според горе споменатият алгоритъм. До момента нито една институция не провежда изследвания базиращи се на тази методика. Само за година, Сертификатът Коректна Фирма се превърна в изключително популярно и почитано както от предприемачите така и от клиентите отличие. Това е един от най-популярните сертификати издавани в България, също както и в много други европейски страни.

Коефициентът на мнения е сътворен на базата на специален алгоритъм на цифрена съвкупност, която образува количеството негативни мнения по адреса на дадено предприятие, публикувани от клиенти в Интернет. Всяка фирма е проверявана със специално изградена за тази цел програма за съществуващи срещу нея по всички Интернет страници т. нар. Чувствителни Фрази - думи, негативно описващи дейността на дадено предприятие, подтикващи към неговата не коректност, както и други качества благодарение на които даден субект не подлежи на доверие. Това могат да бъдат изрази определящи неговата не достоверност, както и други качества, поради които дадена фирма не е за препоръчване. След проверката на Коефициентът на Мненията - в зависимост от неговият резултат фирмата получава възможност за участие в проекта Коректна Фирма. 
Негативният резултат дисквалифицира съответният субект за цялата година. Положителният резултат на дадено предприятие според алгоритъмът Коефициентът на Мненията предоставя възможност на Фирмата да получи сертификат за Коректна Фирма, както и участие в проекта. В резултат на положителна проверка на алгоритъмът Коефициент на Мнения потенциалният участник в проекта се информира с телефонно обаждане от един от консултантите на фирма ICNKM ООД. Сертификатът Коректна Фирма е документ удостоверяващ безупречната репутация на фирмата в Интернет. Могат да го получат единствено фирми, които не съдържат по свой адрес негативни мнения.

Сертификатът Коректна Фирма е отличие имащо за цел преди всичко позитивна презентация на предприятието в Интернет средата, а това е свързано със създаване на добър имидж на фирмата. Един потенциален клиент, който влиза за първи път в дадено предприятие, определено набира по-голямо доверие към предприятието, което е отличено от външна, независима организация, отколкото към предприятие, което няма никакви отличия от този тип. Благодарение на това, субекти, които могат да се похвалят със сертификат на Коректна Фирма са смятани за коректни и изпълняващи услуги на високо ниво. Подобна роля изпълняват и стикерите , които можете да залепите на служебен автомобил или на витрината в магазина. Инициираният от полското дружество проект има за цел достигането до максимален брой получатели с информацията, че дадено предприятие се отличава спрямо конкуренцията. "ICNKM" ЕООД отделя големи финансови средства за промотиране на субекти притежаващи Сертификат за Коректна Фирма. Основата за изграждането на имиджа им е електронната визитка на уеб страницата www.korektnafirma.com.


 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Created by Balkansys.com - Copyright © 2012 Be Unique - All Rights Reserved